13 Jul

Een gezonde werkplek: jouw sleutel tot succes

Een gezonde werkplek draagt niet alleen bij aan de gezondheid van jou en je medewerkers, maar ook aan het succes van jouw bedrijf. Met de opkomst van thuiswerken en flexwerken is het nog belangrijker geworden om de werkplek zo gezond en productief mogelijk in te richten. In deze blog geven we je praktische tips die je kunt gebruiken om een gezonde werkplek op te zetten, meer van dit lezen kijk dan op fitvoorbusiness.nl.

 

1. Creëer een ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek zorgt ervoor dat je medewerkers op een gezonde manier kunnen werken. Dit wil zeggen dat de werkplek is afgestemd op de lichaamshouding van de werknemer. Denk hierbij aan een verstelbare bureaustoel, een in hoogte verstelbaar bureau en een goede muis en toetsenbord. Zorg er ook voor dat de computer op de juiste hoogte en afstand staat, zodat je medewerker niet voorover hoeft te buigen.

 

2. Zorg voor voldoende daglicht en frisse lucht

Een ruimte met voldoende daglicht en frisse lucht is niet alleen prettig om in te werken maar ook zeer belangrijk voor de gezondheid. Zorg er dus voor dat je werkplek veel daglicht binnenkrijgt en dat er voldoende lucht binnenkomt door middel van ramen of een goede ventilatiesysteem.

 

3. Maak bewegen leuk

Langdurig zitten kan leiden tot rugklachten en andere gezondheidsproblemen. Door regelmatig te bewegen verbeter je niet alleen de gezondheid van je medewerkers, maar stimuleer je ook nog eens de creativiteit en productiviteit. Maak daarom bewegen leuk door bijvoorbeeld staand te vergaderen of een wandeling te maken tijdens de lunchpauze.

 

4. Creëer een stressvrije omgeving

Stress op de werkvloer kan leiden tot vermoeidheid, burn-out en verminderde productiviteit. Zorg daarom voor een stressvrije omgeving, waarin werknemers tussendoor even kunnen ontspannen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door lunchrooms te creëren of een game-room waar werknemers tussen het werken door even kunnen ontspannen.

 

5. Hygiëne

Een hygiënische werkplek draagt bij aan de gezondheid van je medewerkers en aan een gevoel van welbevinden. Zorg er daarom voor dat je werkplek schoon en opgeruimd is. Regelmatig schoonmaken en goed afvoeren van afval is een belangrijke taak. Daarnaast moet je er voor zorgen dat er altijd voldoende hygiëne middelen beschikbaar zijn.

 

Een gezonde werkplek is belangrijk om productief, creatief en gezond te kunnen werken. In deze blog hebben we je praktische tips gegeven die je kunt toepassen om een gezonde werkplek te creëren. Door te zorgen voor een ergonomische werkplek, voldoende daglicht en frisse lucht, beweging, een stressvrije omgeving en hygiëne, creëer je niet alleen een gezonde werkplek, maar ook een succesvolle werkplek. Een gezonde werkplek is niet alleen goed voor je medewerkers, maar ook voor je eigen gemoedsrust. Dus begin vandaag nog met het creëren van een gezonde werkplek!

+