09 Jun

Een vakantie woning inrichten voor alle leeftijden doe je zo!

Als je een vakantiewoning gaat inrichten, is het belangrijk om rekening te houden met alle leeftijden die er gebruik van gaan maken. Of je nu een gezin met jonge kinderen ontvangt, een stelletje of een groep vrienden van middelbare leeftijd, het is fijn als de inrichting voor iedereen prettig en veilig is. Hieronder geef ik je een aantal tips om je vakantiewoning zo in te richten dat iedereen er zich thuis voelt.

 

Een goede basis

Een goede basis is belangrijk voor een prettige vakantiewoning. Zorg voor een rustige en neutrale basis met lichte kleuren op de muren en in de meubels. Zo kunnen de gasten hun eigen sfeer creëren met accessoires en persoonlijke spullen. Zorg ook voor voldoende opbergruimte, zodat de gasten hun spullen netjes kunnen opbergen.

 

Veiligheid voor ouderen

Als je vakantiewoning geschikt moet zijn voor ouderen, is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de veiligheid. Bij de thuiszorgwinkel vind je verschillende artikelen die je hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan antislipmatten in de badkamer, een douchekrukje, wandbeugels en een verhoogd toilet. Ook is het belangrijk dat de woning drempelvrij is en dat er geen losliggende kleedjes of snoeren op de vloer liggen.

 

Comfortabel meubilair

Het meubilair is ook belangrijk voor een prettige vakantiewoning. Zorg voor comfortabele banken en stoelen waar je lekker in kunt ontspannen. Kies voor een eettafel met genoeg stoelen voor het aantal gasten dat je wilt ontvangen en zorg voor voldoende verlichting om bij te lezen of te werken.

 

Praktische keuken

Een praktische keuken is een must voor een vakantiewoning. Zorg voor voldoende keukengerei en pannen, zodat de gasten zelf kunnen koken als ze dat willen. Zet een koffiezetapparaat en waterkoker neer, zodat de gasten zelf koffie en thee kunnen zetten. Een vaatwasser is ook erg handig, zodat de gasten niet met de afwas hoeven te zitten.

 

Kindvriendelijke inrichting

Als je gezinnen met jonge kinderen wilt ontvangen, is het belangrijk om de woning kindvriendelijk in te richten. Zorg bijvoorbeeld voor een kinderstoel en een campingbedje. Kies voor een bank en stoelen die makkelijk schoon te maken zijn en zet geen breekbare accessoires neer.

 

Vermaak voor alle leeftijden

Je kunt ook zorgen voor spelletjes en boeken in de woning die geschikt zijn voor alle leeftijden. Zo kunnen de gasten zich vermaken tijdens hun verblijf in de vakantiewoning. Vergeet ook niet om voldoende informatie te verstrekken over de omgeving en de bezienswaardigheden in de buurt, zodat de gasten zich goed kunnen voorbereiden op hun uitstapjes. Denk hierbij ook aan de verschillende leeftijden die in de woning kunnen verblijven.

Met deze tips kun je je vakantiewoning zo inrichten dat het voor alle leeftijden prettig en veilig is. Zo kun je de vakantie woning vaker en sneller verhuren.

+